MOTORCLUB URK

Wie zijn wij?

Alle motortrailers zijn eigendom van Motorclub Urk. Motorclub Urk is sinds 2001 een kleine sportieve motorvereniging met ongeveer 36 leden die als doelstelling hebben om het plezier in motorrijden te bevorderen en gezamenlijk toertochten te organiseren in binnen en buitenland en andere activiteiten te organiseren die met motorrijden in het algemeen te maken hebben.

Sinds een aantal jaren zijn wij in het bezit van een trailer die speciaal ontwikkeld is voor het vervoeren van vier motoren. Door deze via internet te huur aan te bieden kwamen wij erachter dat hier grote belangstelling voor was en direkt al goed verhuurd werd. Later lieten we een tweede nieuwe trailer bouwen, maar nu één die geschikt is om zes motoren op te vervoeren. Ook dit bleek weer een gat in de markt, want ook naar deze is volop interesse.

Onlangs werd de inmiddels 7 jaar oude trailer voor vier motoren vervangen voor een nieuwe die aan de laatste eisen voldoet. Deze trailer is tevens door de RDW verlaagd naar een lagere maximum massa waardoor je b.v. met vier sportmotoren en een juist trekvoertuig deze trailer mag trekken met rijbewijs B. Voor meer info hierover kijk je op ‘welk rijbewijs’.

Het zijn allemaal motortrailers die uitsluitend geschikt zijn voor motoren en uitgevoerd met (verstelbare) wielklemmen waar de motoren zo ingereden kunnen worden. De trailers worden verhuurd inclusief de benodigde spanbanden, een disselslot en oprijplaat.